Top
 

Boom rooien Leiden

Neem contact met ons op
Bij het rooien van een boom in Leiden staat veiligheid bij Versteeg Boomverzorging.

Boom rooien Leiden

Het rooien van bomen is een klus voor een specialist. Moet u een boom rooien in Leiden, of misschien zelfs meerdere bomen? Neem contact met ons op en wij zorgen ervoor dat dit snel en vakkundig gebeurt.

Afspraak maken? Klik hier

Is zelf een boom rooien in Leiden handig?

Mensen willen nog wel eens zelf aan de slag gaan om een boom te rooien. In vrijwel alle gevallen valt dit tegen. Het kost u een hoop tijd, frustratie en maar al te vaak moet u concluderen dat het niet lukt om de boom met wortels en al uit de grond te krijgen. Wortels kunnen verrassend diep de grond in gaan. Niet alleen ver, maar ook wijd. Dit maakt bomen rooien op veel plekken lastig. Een boom die geïsoleerd in een tuin staat in zijn geheel uit de grond halen, is soms nog wel zelf te doen. Maar wat wanneer het een zeer grote boom is, of wanneer het een boom betreft aan een pad, in de buurt van andere bomen of van bebouwing?

Ook om frustratie, teleurstelling en verrassing te voorkomen, huurt u een specialist in. U kunt altijd op ons vertrouwen, ook al moeten wij slechts een enkele boom rooien in Leiden: u kunt op ons vertrouwen. In het geval van het rooien van bomen, is de klus vaak lastiger dan deze op voorhand lijkt. Voor ons niet.

Waarom rooien?

Mensen vragen ons wel eens: moet de boom echt gerooid worden? Kan deze niet worden gekapt? In sommige gevallen is het noodzakelijk om te rooien. Wanneer de boom ziek is, bijvoorbeeld. Zou u in dat geval de boom kappen, dan blijft de ziekte behouden en kan deze zich alsnog verspreiden naar bomen in de buurt. Ook wanneer bomen in hun geheel verwijderd moeten worden, is rooien de enige optie. Wanneer u de boom kapt, betekent dit namelijk dat de wortels achterblijven.

Wanneer u bomen rooit, wordt de boom in zijn geheel uit de grond verwijderd. Inclusief wortels. Wij zorgen ervoor dat er nooit restanten of wortels achterblijven. Zo wordt de grond weer helemaal vrij. Er komt geen begroeiing terug en u kunt veilig nieuw bomen laten planten.

Uw specialist op het gebied van bomen rooien in Leiden

Moet u een boom of bomen rooien in Leiden? Schakel ons in. Neem contact met ons op en vertel ons waar u behoefte aan hebt en wij laten u in een vrijblijvende offerte weten tegen welke goede prijzen wij de werkzaamheden voor u uit kunnen voeren.

Omgevingsvergunning

Voor het rooien van bomen heeft u meestal een omgevingsvergunning nodig. Dit verschilt per gemeente. Veel gemeenten hebben in een beleidsdocument hun visie op de bomen in de gemeenschap vastgelegd, om de bomen te beschermen en een zo gezond en evenwichtig mogelijke omgeving te creëren.