Top
 

Duurzaam en professioneel snoeien van bomen

Neem contact met ons op
Denkt u bij snoeien ook aan het ter hand nemen van een zaag om de boom hier en daar wat in te korten? Professioneel snoeien is veel meer dan dat. Zo snoeien we bomen om dood hout te verwijderen, de vruchtengroei te optimaliseren of om een specifieke gewenste vorm te verwezenlijken.

Onze snoeiwerkzaamheden

Het snoeien van bomen zorgt ervoor dat uw bomen gezond blijven en een duurzaam leven tegemoetzien. Afhankelijk van de situatie onderscheiden wij enkele vormen van snoeien.

Begeleidend snoeien

Deze techniek passen we voornamelijk toe bij wegen, om hinder van overhangende takken te verminderen. Bij begeleidend snoeien wordt de boom regelmatig gesnoeid tot hij zo groot is dat de laagste takken minimaal 4,5 meter boven het wegdek hangen.

Innemend snoeien

Bij innemend snoeien wordt de boom kleiner gemaakt. Dit passen we toe als de boom te groot wordt voor de omgeving en de takken te zwaar worden om zichzelf te dragen.

Uitdunnend snoeien

Bij uitdunnend snoeien halen we dood hout uit de boom weg, zodat er meer licht in de kroon van de boom komt. Doordat er meer licht bij de kroon kan komen, groeit de boom beter, waardoor minder hout doodgaat. Bij uitdunnend snoeien blijft de omvang van de boom hetzelfde.

Kandelaberen

Kandelaberen is een specifieke snoeitechniek waarbij de takken van de boom zo worden afgezaagd dat de boom het uiterlijk van een kandelaar krijgt. Dit wordt bijvoorbeeld gedaan als overhangende takken voor overlast of een onveilige omgeving zorgen.

Snoeien

Boomonderhoud

Oh ja, die grote oude eik in uw tuin en de rij populieren voor het kantoor. We hebben de neiging te vergeten dat we zelf verantwoordelijk zijn voor de bomen op ons grondgebied. Vooral langs openbare wegen kunnen bomen en met name laaghangende takken voor overlast of zelfs problemen zorgen. Naast het voorkomen van overlast is boomonderhoud ook van groot belang voor de gezondheid van uw groenvoorziening. Heeft u al wat oudere bomen staan? Laat deze dan regelmatig controleren op bijvoorbeeld dood hout. Wij komen langs om de bomen te controleren en waar nodig netjes en vakkundig te snoeien.

Onderhoud aan bomen